... i fönstren? När katten kan gömma sig där bakom utan att upptäckas? Listig katt, hon vet vilket fönster hon ska välja.


Idag har jag fortsatt med höststädningen, det hinns inte med mycket under veckorna så helgen får helt enkelt stå för det. Förutom trädgårdsplock har jag även fått hjälp att byta olja i bilen idag, det var en stor grej att få bocka av från listan! Riktigt skönt att det är gjort. 

Ett par fågelautomater har fått komma ut och pryder nu plommon- & äppelträd. Har hört ganska mycket fågeltjatter sista dagarna och de har påminnt mig om att det nu är dags. 


Ikeas metallkrokar (från köksavdelningen) är suveräna för ändamålet! 

Har kommit en planta längre i lärkrabatten också, smultronplantan från i somras har fått flytta dit. Det är en vit smultronplanta vilket tydligen ska kunna ätas av folk som annars är allergiska mot röda bär. Jag ser den framför mig som en kantväxt, men jag kommer nog få kämpa lite med att rotslå den åt de håll jag vill. Den här plantan har fått stå i en urna hela sommaren men nu blivit för stor, den har skott som är över 1 meter långa redan. 

Något som gör mig extra trädgårdsglad är min murgröna - vad den tagit fart iår! Den har kringlat sig längs en spricka i stammen tidigare men inte riktigt fattat galoppen med att ta över resten av stammen också - men nu! Den har riktigt sugit tag i barken och börjar nu sikta mot topparna. Har även hej vilt börjat rotslå sig i gräsmattan och över till andra sidan av den skeva trädroten. Börjar nästan se lite buskig ut. Tror faktiskt den har konkurrerat ut nässlorna som tidigare envist stuckigt upp bland bladen.


Ooh så fint!

Må gott!