Och så äntligen har all snö släppt taget och jag drog igång vårstädningen. Söndagsförmiddagen spenderades med att rensa och piffa till. Tyvärr blåste det något enormt men jag stoppade in snäckorna och lyssnade på ljudbok och tryckte upp håret i mössan. Då märker man ju knappt att det blåser. Inget hår slickat mot ansiktet och inget hör man heller. Toppen! ;)
 
Började med att stå och rensa dammen på löv. Stod och funderade över varför det bara fanns eklöv i dammen. Jag har 4 stora rönnträd i närheten men inget av deras löv låg däri pch plaskade. Eken som var den skyldige står på andra sidan huset. Men antar dom löven krullar ihop sig mer och då far lättare iväg med vinden. Ner i min damm.
När jag var klar så hann jag bara vända ryggen till och så vips var det fullt med eklöv på vattnet igen. Det var väl helt enkelt inte meningen. Jag gav upp.
 
Uppenbarligen är det så pass mycket sol numera så solcellslamporna har börjat dra igång igen! Eller 2/3 rättare sagt. Den till höger är en liten groda med lysande ögon som någon hemlig person stallt här.
 
Lavendlarna blev sen friserade, grästuvan klippt och kärleksörten rensad från gammalt dött. Krattade mer eklöv som vimlat ihop sig i ett av hörnen på huset och slängde ut höstens överblivna jordsäckar i rabatten som påfyllning. Fick ytterligare några stenar ditlagda runt lärkrabatten och hann där även stå och ångra mig med mitt köp av flammentanz som stamklättrare. Faktiskt så ångrade jag hela idén med att låta stammen vara kvar. Varför tar jag inte bort stammen och bygger ett rostorn istället? Och tar en rossort som är mycket mjukare i sitt växtsätt. Flammentanzen är så "pinnig" och rak. Får nog bli en flytt på den. Japp.
 
 
Tjatar alltid om min murgröna - men åh vad den ger glädje! Om några år borde den ha täckt hela nederdelen av stammen och det kommer bli så fint!
 
 
 
Som vanligt har jag min lilla hjälpreda på plats. Min andra katt är inte riktigt lika trädgårdsintresserad som denna, hon är mer som en trött tonåring. D.v.s ligger inne och sover.
 
Man är en långsam bloggare, men bättre sent än aldrig!
Hade gott

Kommentera

Publiceras ej