
Måste bara få delge mig av detta helt idiotsäkra kakrecept - åååh vad goda de är!
Chokladcookies
Ugn 200 grader.
100g mörk blockchoklad
100g smör
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk vaniljsocker.
- Grovhacka chokladen.
- Halvsmält smöret i en större skål i micron på lägsta effekt, ca 1-3 minuter.
- Vispa ner strösocker, farinsocker och ägg i skålen.
- Blanda mjölet med bikarbonat, salt och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Vänd sist ner chokladhacket och blanda lätt.
- Klicka ut smeten på bakplåtsklädda plåtar, men inte för tätt eftersom smeten flyter ut en del. Jag gör ibland runda kakor, ibland rader med smet som jag sen skär i bitar. Enl receptet är ca 9 runda kakor lagom för en plåt.
- Baka i ugn i ca 10 min. Jag kör dock kortare, då blir de lite mjukare och godare. Färgen får helt enkelt bestämma!
- Nomnomnom.
1 kommentarer
Marina
15 Apr 2014 21:51
Tack för din kommentar hos mig!
Ja, jag håller tummarna nu för att det fortsätter läka fint. Ärr lär jag ju få men jag är för gammal för att hänga upp mig på det. Bara jag blir hel i knä och hud så att jag kan vara i trädgården igen och även springa, som jag älskar.
Kram
Kommentera